Vlaamse renovatiepremie

Wat houdt deze premie in?

De Vlaamse renovatiepremie staat los van andere energiepremies en vervangt het door de regering Di Rupo afgeschafte federale belastingvoordeel. Zo hebben eigenaars van een (oudere) woning de kans om de kwaliteit van die woning aanzienlijk te verbeteren. 

Het bedrag van de renovatiepremie bedraagt 20% of 30% van de goedgekeurde facturen. De werkzaamheden die in aanmerking komen kunnen maximaal voor 10.000 euro ingebracht worden en men moet de nodige facturen kunnen voorleggen. Verder is het bedrag afhankelijk van het inkomen (klik hier http://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/vlaamse-renovatiepremie/voorwaarden-voor-de-renovatiepremie voor meer informatie).

Wie kan van deze premie genieten?

Er zijn een aantal voorwaarden en formaliteiten maar zowel eigenaars als huurders komen in aanmerking voor deze premie, zolang ze zelf effectief in de woning wonen. Let wel: uw bruto belastbaar inkomen mag de vooropgestelde grenzen niet overschrijden.

Hoe vraagt u deze premie aan?

Er is een Agentschap Wonen-Vlaanderen voor iedere provincie waar uw dossier ingediend kan worden. Voor meer gedetailleerde informatie en het downloaden van de nodige documenten klik je best even door naar de site van Bouwen en Wonen - Vlaamse Renovatiepremie (http://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/vlaamse-renovatiepremie)

 

Wij helpen u graag verder bij het aanvragen van deze premies. -> https://www.wonenvlaanderen.be/premies/hoe-de-nieuwe-vlaamse-renovatiepremie-aanvragen-0